Specificații tehnice

Un proiect cu adevărat extraordinar te impresionează încă de la prima vedere și reușește chiar să-ți depășească așteptările pe măsură ce îl explorezi. Asta îți promitem și noi. 

Brick se dă în spectacol cu arhitectură de excepție, design interior fabulos, soluții tehnice, echipamente moderne și finisaje premium, toate de la branduri de top.

EFICIENȚĂ ENERGETICĂ

Încălzirea și răcirea clădirii se realizeaza printr-un sistem de climatizare MITSUBISHI – Japonia, sistem al cărui consum energetic este în mare măsură acoperit de un sistem fotovoltaic cu 148 de panouri, cu o putere instalată de 60 kW, amplasat pe terasa clădirii.
La temperaturi scăzute, intervine suplimentar sistemul de încălzire în pardoseală. Acesta este prevăzut cu module termice de apartament CALEFFI Italia, ce conferă avantajul de a va seta temperatura proprie, atât pentru încălzire, cât și pentru apă menajeră.
În plus, modulele termice vă permit, ca în cazul în care lipsiți o perioadă mai îndelungată, să reduceți la minim consumul energetic.
Toate utilitățile sunt contorizate individual – pentru încălzire, apă și consum electric.

FAȚADA

FAȚADA INTEGRAL PLACATĂ CU CĂRĂMIDĂ APARENTĂ FELDHAUS KLINKER – GERMANIA

Un element distinctiv este faptul că în exterior nu există nici măcar un cm²  vizibil de zugraveală. De unde rezultă că durata de viață fără reparații este de până la 10 ori mai mare, iar clădirea va avea mereu un aspect îngrijit.

Fațada este integral acoperită cu plăci din argilă (230.400 plăci) montate individual, proces care a durat peste 6 luni și a implicat un efort intens. Așezarea plăcilor a fost realizată în urma unei trasări de precizie cu instrumentar laser de ultimă generație, astfel încât înălțimea fiecărei plăci de cărămidă să rămână intactă.

Culoarea specială cărămiziu închis este rezultatul prelucrării argilei în Antwerp Belgia, singura exploatare din Europa unde se obține această tonalitate specifică.

Plăcile sunt realizate prin presare și extrudare la presiune înaltă, arse în cuptor 48 ore la temperaturi între 900 și 1250 grade și răcite pe parcursul a 56 ore, pentru a asigura stabilizarea produsului final. Antichizările și flambările vizibile pe suprafața plăcilor se produc în cuptorul de ardere prin explozii controlate la temperaturi între 800 și 900 grade.

Produsul obținut după un asemenea proces are o garanție de 100 de ani.

SUPRAFEȚE VITRATE – PEREȚI CORTINĂ ȘI PANOURI DE FAȚADĂ REYNAERS – BELGIA CW 50, CW 50-HA, CS 77-HV

Toți marii producători de fațade vitrate definesc gamele premium ca fiind cele care îmbină performanțele tehnice cu un aspect arhitectural unic.

La o clădire normală, profilele geamurilor au o lățime mult mai mare datorită tocului vizibil.

De aceea, am ales pentru Brick un sistem care să fie în linie cu arhitectura industrială autentică – cu sistemul Hidden Vent, toate profilele ce compun panourile vitrate sunt egale,  inclusiv cele care se deschid. În plus, lățimile lor sunt mai reduse (doar 5 cm în loc de 7-8 cm cât au profilele uzuale.

Suplimentar, toate profilele de aluminiu au primit un tratament anticoroziv SEASIDE A, pentru o durată de viață extinsă.

Ansamblurile de tâmplărie de la intrările în clădire, care sunt practic cele mai solicitate, au fost tratate aparte, fiind concepute din profile de oțel FORSTER – Belgia pentru o rezistență ridicată și o durată de viață garantată de 50 de ani.

Geamurile folosite în proiect (Guardian Industries USA) au configurația: 6 mm securizat ESG SN 75 HT + 14 Argon + 44.2 SI / SR.

Coeficientul de transfer termic – Ug 1.0W/m2K, transmisie luminoasă 67,9%; factor solar g 36,2 %.

Configurația include o folie specială de atenuare fonică pentru îmbunătățirea confortului acustic în spațiile interioare.

SISTEM DE TERMOIZOLAȚIE STO – AUSTRIA

Termosistemul este realizat din vată minerală WERK Steinwolleplatte FPM 12 cm, cu conductivitate termică λD= 0.035 W/ m*k, clasa de rezistenţă la foc A1-neinflamabil, tratament hidrofob, permeabilitate la vaporii de apă pentru a permite venitilarea clădirii în mod natural.

Sistemul este armat și fixat mecanic cu adeziv StoLevell Duo Plus Adeziv, pentru a rezista încărcării placajului ceramic.

CONFECȚIILE METALICE EXTERIOARE

Balustradele, plafoanele metalice din tablă perforată, copertinele din zona de acces, glafurile, pergolele au la bază o proiectare de detaliu și sunt prelucrate cu cea mai mare precizie, atât manual, cât și prin procese robotizate.

Toate confecțiile metalice din exteriorul clădirii sunt tratate anticoroziv cu un strat de zinc (ceea ce garantează o durată de viață ridicată) și ulterior sunt vopsite în câmp electrostatic.

Totul este calibrat la milimetru și asamblat cu prinderi mecanice pentru a evita compromiterea tratamentului anticoroziv și inițierea unei serii de acțiuni care ar presupune retușuri de vopsitorie și ar altera aspectul perfect actual.

Plafoanele suspendate din terase și interior sunt realizate cu panouri stretch metal HUNTER DOUGLAS – Olanda, model Safety Loop R-Dam.

Pardoseala din terase este compusă din plăci ceramice antiderapante cu grosimea de 20 mm din colecția DOLMIX – Italia model TERRAZZO.

COMPARTIMENTĂRI

Pentru o durabilitate crescută și rezistență sporită în caz de seism, anvelopa exterioară a clădirii este realizată integral din beton armat.

Pereții despărțitori dintre apartamente sunt realizați din căramidă WIENERBERGER – Austria tip PTH NF, cu lățimea de 250 mm.

Pereții de compartimentare din interiorul apartamentelor sunt realizați cu sistem complet SAINGOBAIN RIGIPS – Franța: 2+2 RB 12.5mm, vată bazaltică 40kg/mc / 50mm grosime și structură metalică UW/CW50, interax 600 mm EI 90, pentru un indice de izolare acustică sporită de 52dB. 

FINISAJE

PARDOSELILE

Pardoselile sunt acoperite cu o dușumea din stejar triplustratificată LAMETT – Belgia, model Barn One Strip, periat și uleiat pentru accentuarea fibrei naturale a lemnului. Nodurile au fost tratate individual cu rășini speciale pentru autenticitate. 

PLACĂRILE CERAMICE

Placările ceramice din băi, bucătării, terase sunt realizate cu produse de top din Italia de la RAGNO, KEOPE, VOGUE, SUPERGRES.

UȘILE DE INTRARE ȘI INTERIOARE

Ușile de intrare NUSCO – Italia sunt metalice, blindate, personalizate și prevăzute cu autoînchidere, create special pentru acest proiect după un design creat de arhitect. Totul a fost integrat în conceptul general al clădirii, chiar și culoarea ușilor este produsul unui proces specific și temeinic. Balamalele sunt ascunse și reglabile, fonoizolate (34 dB) și izolate termic (1.3 W/mp²K). Sunt placate cu panouri exterioare pentru a se încadra armonios în arhitectura Brick.

Ușile interioare NUSCO – Italia model Filomuro sunt sunt metalice, pline, cu grad înalt de izolare termică și fonică. Broasca este magnetică și balamalele ascunse, feroneria integral neagră.

OBIECTELE SANITARE

Obiectele sanitare au fost alese în așa fel încât să accentueze caracterul masculin – elegant al spațiului; majoritatea sunt din ceramică neagră, inclusiv bateriile BRUMA  – Portugalia, iar mobilierul de lavoar este realizat din structură metalică tratată anticoroziv. 

Furnizorii sunt producători italieni recunoscuți și premiați la nivel internațional în cadrul evenimentelor de specialitate: HIDRA, IRSAP, ARTCERAM, GLASS 1989.

INSTALAȚII

Interiorul este remarcabil și prin nivelul de confort. Când vine vorba de atmosferă, totul este sub control – la propriu: precizie în reglarea temperaturii interioare, a temperaturii apei menajere, care se poate realiza individual pentru fiecare apartament. Echipamentele sunt de ultimă generație și garantează o funcționare silențioasă, un randament termic maximizat și un consum redus.

Niciun echipament important HVAC, atât pentru încălzire, cât și pentru răcire, nu a fost amplasat în interiorul apartamentelor sau în terase / curți, toate sistemele sunt centralizate, așadar mentenanța și eventualele intervenții se realizează numai în exterior, fără ca personalul tehnic să pătrundă în spațiile de locuit.

Apartamentele sunt contorizate individual pentru toate utilitățile, costurile sunt distribuite raportat la consumul real al fiecărei unități locative.

6 CENTRALE TERMICE

Încălzirea și apa caldă menajeră sunt furnizate prin intermediul unui sistem complet automatizat, compus din 6 centrale termice VIESSMANN Germania, amplasate în subsolul clădirii.

În eventualitatea unei defecțiuni a uneia dintre componente, capacitatea sistemului rămâne neafectată, necesarul de energie fiind de cel mult 80% din puterea generată. Centralele funcționează alternativ, cel puțin una se află în stand-by ca backup. În acest mod se asigură o funcționare fără întreruperi, chiar în situația unei avarii la unul dintre echipamente sau oprirea sa pentru operațiuni de mentenanță.

SISTEMUL DE ÎNCĂLZIRE ÎN PARDOSEALĂ CALEFFI

Sistemul de încălzire în pardoseală CALEFFI – Italia este prevăzut cu module termice de apartament, permite setări individuale de temperatură, ca și în cazul unei centrale proprii, dar fără a avea în interiorul unității locative instalații complexe care să necesite întreținere periodică sau care să producă zgomot și să ocupe spațiu.

În spațiile cu înălțime mare din lofturi s-au adaugat suplimentar convectoare de pardoseală pentru a obține un confort termic suplimentar.

SISTEM DE CLIMATIZARE CENTRALIZAT

Sistem de climatizare centralizat VRF MITHUBISHI ELECTRIC – Japonia.

Unitățile exterioare sunt amplasate pe terasa superioară a clădirii pentru confort fonic și mai mult spațiu în terasele proprii ale apartamentelor. În plus, mentenanța echipamentelor se realizează fără acces în spațiile interioare.

Caracterul industrial a fost transpus și prin aparataj electric retro ceramic (prize, întrerupătoare etc.) și trasee electrice aparente din țeavă metalică (sistem OBO – Germania).

Apartamentele de tip loft cu înălțime mare sunt dotate cu control automatizat pentru jaluzele / draperii electrice.

Parcarea subterană este prevazută cu instalații de prevenire și stingere a incendiilor și instalații de desfumare și evacuare CO₂.

ALTE SPECIFICAȚII

În dotarea clădirii mai intră și:

Ascensoare SCHINDLER – Elveția, Seria 3000, capacitate de 8 persoane și viteză de 1.0 m/s;

Rampă de acces auto degivrată;

Generator propriu care asigură funcționarea consumatorilor indispensabili în caz de întrerupere a furnizării energiei electrice la rețeaua metropolitană.